Bør dine gæster tage skoene af, før de går ind i dit hjem? Ingen tvivl om, at der er mange meninger om det. Det er også noget, folk har stærke meninger om. Vi har spurgt nogle forskellige mennesker om, hvad deres syn på det er – og om de har nogen råd til, hvordan man kommer bedst at sted med sin skoetikette.

Hjemmesko?

 

  • Der er altid et ansvar både på værten og gæsten i at være så respektfuld og høflig som muligt. Værten er taknemmelig for, at gæsten har taget tid ud af sin dag til at komme på besøg. Gæsten er taknemlig for at være blevet inviteret og vil gerne opføre sig på sådan en måde, at han/hun bliver inviteret tilbage igen. Så hvis du bliver bedt om at tage skoene af, er det måske ikke så slemt. Måske kan du skrive på din indbydelse, at der ikke er sko i hjemmet, men at du har hjemmesko til gæster i stedet.
  • Jeg er altid direkte om min skoetikette i mit hjem og siger det altid på forhånd. Jeg har sokker eller hjemmesko til gæster.
  • Hvis jeg ikke kan have mine sko på i et privat hjem, vil jeg gerne vide det på forhånd. Måske er mine sko eller støvler en del af mit outfit, og det ville ikke se godt ud uden, eller måske har jeg lige netop den dag et par gamle sokker på, som jeg ikke har lyst til at vise frem.
  • Jeg synes, man skal vide det på forhånd. Jeg var engang inviteret til en fest, hvor jeg ikke vidste det og skulle hele aftenen gå rundt i bare fødder, og mine fødder var vinterblege, og jeg trængte til en pedicure. Øv!
  • Nogle mennesker synes ikke om, hvordan deres fødder ser ud og har ikke lyst til at vise dem frem. Forsyn gæster med hjemmesko, så det ikke er et problem. Der findes fine hjemmesko til damer og også mere maskuline hjemmesko til herrer.

Hvor kan man købe de bedste hjemmesko

Mange vil sikkert tro, at det sker bedst i den traditionelle skobutik, men faktisk er der et endnu bedre sted: Online! Og den danske webshop Shepherdshop har det, de fleste kender som verdens bedste hjemmesko: https://www.woolbynature.dk/shop/hjemmesko-3s1.html