Badeværelset er et meget vigtigt rum i alle husstande. Mindst – hvis ikke mere – lige så vigtigt som køkkenet og soveværelset. Det er et sted, hvor vi passer vores personlige hygiejne, og hvor vi ofte bruger tid på os selv. Om det handler om at tjekke tænderne ved at kigge på sig selv i spejlet over håndvasken, eller om det handler om at lægge makeup, så er det ofte her, vi gør den slags. Rummet skal derfor være behageligt. Det skal ikke være sådan et rum, hvor man bare sørger for at komme på toilettet, hvis man er trængende, eller får sit daglige brusebad.

Bygget til velvære

Nu er det bare sådan, at mange badeværelser ikke er bygget til at være behagelige at opholde sig i. Ok, det kan være, at der i tidens løb er blevet lagt varme ind i badeværelset. Men meget mere end det? Nej. Ofte er det også ganske små rum, hvor et ubrugeligt badekar og en toiletkumme optager rigtigt meget plads. Hvad kan vi gøre, for at det rum bliver behageligt at opholde sig i?

Få en luksus bruseniche

Vi kan blandt andet sørge for, at det der siddekar, der fylder, bliver fjernet. Det er en proces. Ok. Men i stedet for kan vi lave en bruseniche. Hvabehar? Ja, jeg mener det. En bruseniche, der består af brusevægge i glas, så der ikke lukkes for lysindfaldet fra det lille vindue. Brusevægge fås nemlig i gennemsigtigt glas. De fås i alle mulige størrelser – højde, længde og tykkelse på glasset. Det er et spørgsmål om økonomi og smag. Du behøver derfor ikke at bygge en smart bruseniche op af mursten og hvide kakler, sådan som du ser det på ejendomsmæglernes billeder af nye lejligheder til salg.

Hygiejnen, tænker du måske. Det er intet problem. Du kan få brusevægge, der har fået en særlig behandling med en slags beskyttelsesmiddel imod kalk og snavs.