Det er den sidste weekend, inden I skal på ferie. Og du har mest af alt lyst til at aflyse den. Men du gør det ikke. Ikke endnu i hvert tilfælde. I besluttede engang tilbage i vinters, at I skal på camping i Frankrig. Det vil være noget nyt. Altså ikke det her med at tage på campingferie. Men at komme til Frankrig. I har aldrig kørt så langt med børnene endnu. Men I mener, at I skal prøve det af. Ønsket er jo, at I engang om nogle år kan komme til at køre helt til Centralasien. En vild drøm. Og der skal trænes. Så I år kører I lidt længere end I hidtil, har gjort.

Varmen

Men nu hørte du så lige, at der er en hedebølge i Frankrig. Op til 42 graders varme. Det er altså meget varmt – og du er ikke helt sikker på, at du vil være i særligt godt feriehumør med så stærk en varme. Du har sørget for, at bilen er blevet tjekket – den har fået sådan et lille, ekstra servicetjek, så du er sikker på, at den ikke mangler nogle form for væsker, eller at der ikke er noget galt med en eller anden chip i de elektroniske systemer. Og ja, du er faktisk glad for, at der er airconditionanlæg i bilen. Det her med meget varme, en hund og 3 børn i bilen kan jo være lidt svært på en stærkt trafikeret motorvej ned gennem Tyskland.

Kør selv ferier

Din erfaring fra andre kør selv ferier har givet dig viden om, hvordan du skal håndtere farlige situationer ude i Europa. Men du har endnu ikke været udsat for at skulle køre i hedebølge. Du har dog god tiltro til, hvad mekanikeren siger: ”Bilen er i god stand – og I skal nok få en god bilferie.”

Derfor har du ikke nævnt noget om din bekymring vedrørende hedebølgen i Frankrig. Og det er faktisk fornuftigt. I skal jo først afsted og 10 dage. Til den tid har hedebølgen nok fortaget sig – og det kan være, at den er blevet til et par ekstra lune dage herhjemme, som I så kan bruge til at øve jer i at slå teltet op i en fart. Hvem ved? Frankrig er jo et land, hvor det også regner.

Camping i Frankrig

Nu, hvor du lige tjekker vejrudsigten endnu en gang, ser du, at det bliver meget lunt i morgen. Det kan være, at du skulle foreslå familien, at I kører en ekstra lang tur ud i landskabet. Sådan lidt som optakt til at skulle på en længere bilferie. Du vil foreslå, at I står op meget tidligt i morgen og tager en picnickurv med jer – kører kl. 5:00 om morgenen – ud til havet – og leger, at I holder pause ved en af strandene i Bretagne, som I skal igennem, inden I tager afsted på campingferie i Frankrig med dem her – sådan helt sydpå – for alvor. Dit forslag bliver modtaget med delvis glæde: Kun den ældste datter gider ikke at stå så tidligt op. Det må hun lære – ellers får hun ikke del i glæderne og oplevelserne i får, når I skal til Frankrig.