Kender du det der med, at du drømmer, og du ved godt – i din søvn – at du drømmer. Du vil samtidigt også gerne væk fra drømmen, men den holder ligesom fast i dig. Jeg ved ikke helt, hvad det er for en fase i søvnen, men det er en fase, som man ligesom kan mærke, at man falder ud og ind i. Sådan en drøm havde jeg i nat. Det var en meget mærkelig drøm. Ikke et mareridt. Men heller ikke en drøm, som jeg sådan lige kan forstå eller tolke på. I det mindste ikke lige med det samme.

Byg et nyt sommerhus

Den handlede om, at jeg hele tiden fik en ordre. Fra forskellige mennesker i mit liv. Mennesker, jeg har kendt og måske ikke set eller hørt fra i årevis. Mennesker, der er en stor del af mit liv nu. Og mennesker, som jeg egentlig havde glemt, at jeg kendte en gang. De sagde alle sammen det samme til mig: ”Byg sommerhus!”

Det var meget mærkeligt. Jeg gik rundt i en eller anden stor labyrint-bygning. Måske en rigtig gammel produktionsvirksomhed fra det forrige århundrede. Måske i en eller anden gammel tekstilfabriks forladte lokaler. Jeg gik vild. Jeg vidste ikke, hvorfor jeg var der. Jeg mødte bare de her mennesker, som fortalte mig, at jeg skal bygge et sommerhus.

Det var lidt underligt

Jeg kan huske, at det undrede mig, at jeg skal bygge et sommerhus. Det var et stort spørgsmål, som pressede på inde bag mine læber. Jeg fik det bare ikke udtrykt overfor alle dem, der sagde, at jeg skal bygge sommerhus.
Drømmen fortsatte – og i de faser i min søvn, hvor jeg var ’vågen’, tænkte jeg: ”Det er da en mærkelig drøm at få. Jeg har ikke nogen drøm om et sommerhus.” Når jeg så faldt i søvn igen, fortsatte drømmen. Samme scenarie med at vandre rundt i en stor bygning, møde mennesker, som siger ”byg sommerhus” til mig.

En langdrøm

Jeg ved ikke, hvor længe, jeg drømte den drøm. Måske kun i nogle få sekunder. Måske i flere timer. I hvert fald ved jeg bare, at i morges stod jeg op og undrede mig meget over, at drømmen stadig stod så klart for mig. Jeg er normalt ikke god til det der med at huske mine drømme. Men den her i nat, den husker jeg klart. Jeg er heller ikke hende, der bare lige kan tolke eller analysere det, jeg drømmer. Egentlig har jeg den holdning, at det er fornuftigt nok ikke at lægge for meget i sine drømme. Men lige i det her tilfælde er jeg faktisk i tvivl. Har jeg et eller andet behov for at bygge rede – altså at slå mig ned og blive i et fast forhold med gode rammer? Eller hvad betyder sådan en drøm? Skal jeg have fat i en drømmetyder? En psykolog, måske? Noget må have fremkaldt, at jeg drømte om at få fortalt, at jeg bør bygge sommerhus. Kan det have noget at gøre med, at jeg i virkeligheden er misundelig på nogle venner, der lige har fortalt, at de er ved at købe en sommerhusgrund?