Hvorfor er de det? Hvad er der specielt ved en minizoo? Til forskel fra en almindelig zoo, der ofte har afrikanske dyr og andre farlige fyr, så er en minizoo mere i børnehøjde. Børnene synes da helt sikkert, at det er spændende at stå og se på løven gennem ruden eller hegnet, men det er alligevel lidt sjovere at få lov til at røre ved dyrene. Det må man heldigvis gerne i en dansk minizoo. Det er nok en af de største grunde til, at de danske minizoo´s er så velbesøgte.

Børnene får lov til at interagere med og hygge om dyrene

Børn udforsker meget med hænderne og kroppen. Samtidig med at de kan få lov til at røre ved og kæle med dyrene, så kommer de også til at bruge deres kropssprog. De skal bruge hjernen til at aflæse dyrene og lære, hvordan man omgås de forskellige dyr. En minizoo er indbegrebet af hygge og familietid. Børnene elsker at være sammen med dyrene og lære.

Der står ofte nogle skilte ved de forskellige indhegninger, hvorpå der er angivet noget information om den dyreart, der befinder sig bag hegnet. Nogle børn lytter troligt efter mens forældrene læser op – andre fiser bare afsted og har ikke tid til at lytte, da de hellere vil være sammen med dyrene. Det er også helt fint! En minizoo er et lille paradis, hvor børnene kan gøre næsten lige hvad de har lyst til – så længe de udviser respekt for dyrene.

Se små dyrebabyer i foråret og sommeren

Størstedelen af de danske minizoo´s har lukket i vinterhalvåret. Nogle har åbent i påskeferien og i efterårsferien og så selvfølgelig hele sommeren. Det er helt sikkert om sommeren, at det er mest populært at tage i minizoo. Det er en skøn årstid at gå rundt udenfor og slappe af. Nogle af dyrene får unger i foråret, som løber rundt og brænder krudt af hele sommeren. De fleste børn elsker de nuttede små dyrebørn.

Nyd en dejlig is på den varme sommerdag

Hos de fleste minizoo´s kan man købe både vådt og tørt. En is er bare lige 10 gange så lækker en sommerdag, hvor temperaturen ligger over de 20 grader. De fleste minizoo´s har også et legeområde, hvor børnene kan løbe rundt og udfolde sig. Her kan i som forældre eventuelt vælge at slappe af med en kop kaffe, mens børnene drøner rundt.

Forskellige spændende aktiviteter for børnene

Det er også rigtig skønt at deltage i de aktiviteter, som der er nogle steder, om sommeren. Eksempelvis en tur på ladet af en traktor, hvor i kan få lidt frisk vind i håret i varmen. De fleste børn elsker at få en tur i traktoren, som mange synes er super sej.

De kan også få en ridetur på en lille pony mange steder, hvis de er mere til heste end til maskiner. Nogle steder er der også en naturlegeplads eller små forhindringsbaner, som er god motoriktræning for børnene – forældrene kan også prøve!