Min kæreste er på landevejen hele dagen. Han har indtil nu spist, hvad han nu faldt over. Det kunne være en sandwich i bedste fald og fastfood eller junkfood i værste fald. Både han og jeg vil gerne finde et alternativ til hans ikke ret sunde frokost. Jeg har givet ham rester med, når vi havde noget fra dagen før (aftensmad) med i en lille bakke. Det har han været glad for, men det er jo ikke så spændende. Så jeg gik lidt i tænkeboks.

Jeg fandt nogle lækre madkasser med rum – https://mambeno.dk/produkt-kategori/madkasser/ – , og det har faktisk inspireret os noget så meget. Nu er der gået sport i for mig til at pakke en så lækker madpakke som muligt. Det har faktisk også fået os til at tilberede nogle større portioner af vores aftensmad, så der er noget til overs til frokost til os næste dag. Vi tænker også over, hvad vi tilbereder til aften, så det er noget, der er egnet til frokost dagen efter på arbejdsdage.

Jeg er begyndt at bage rugbrød selv, og jeg bager 3 brød af gange. Jeg skærer dem i tykke skiver og fryser dem ned 6 skiver af gangen. Det er nemt at tage op, og det smager lækkert til en frokost med noget tilbehør.

Vi laver store kødboller af både hakket kylling og hakket oksekød – også nogle gange svinekød. Når man nu er i gang, betyder det ikke noget at lave dobbeltportion. Jeg kommer tit grøntsager i. De kan være kogt broccoli, asparges eller måske frisk persille. De kan også peppes op med fetaost eller måske græskarkerner. Det passer specielt godt til kylling.

Vi køber også nogle færdige magre kyllingepølser. De fås med flere slags smag, og de er også gode kolde. Dem pakker jeg tit med pitabrød og et par hårdkogte æg.

Den madkasse, vi har til ham, har 3 rum. Madkassen er lavet sådan, at det ikke kan flyde sammen, så jeg kan også have noget lækkert til ham i nogen af de andre rum. Det kan være noget frugt, nødder eller desset af en eller anden art.

Har du ideer til en sund madkasse? Bruger du madkasser med flere rum? Og hvad putter du i dem?