Jeg startede min forretning i midten af 2015, og jeg har lært en hel del vigtige ting i den forbindelse, hvoraf jeg vil dele nogle af dem med dig i denne artikel. Ikke mindst har jeg lært, hvor helt eksorbitant vigtigt det er, at man finder og samarbejder med de helt rigtige leverandører. Det er selvfølgelig altid vigtigt, men det er især afgørende i opstarten. Tag bare et område som emballage, hvor jeg lærte, at den helt rigtige leverandør kan spare både penge, tid og bekymringer.

Minimer omkostninger

Det er vigtigt at begrænse omkostningerne mest muligt, og med det mener jeg: Så meget, det er muligt, uden du går på kompromis med den oplevelse, du giver dine kunder. Hvis de først får opfattelsen, at du er “discount”, og det ikke er dit image, går det galt.

En af de ting, jeg virkelig sparede penge på – og stadig gør – er emballage. Og det gælder enhver slags – også for eksempel det ganske vigtige gavepapir. Mange af mine kunder bestiller hos mig afsendt som gave, og så skal der jo pakkes pænt ind. Ved at købe en god kvalitet gavepapir billigt – og i tilpas små mængder af gangen – sikrer jeg, at jeg ikke skal ligge med et stort lager af det. Et firma som Jakodan i Kolding er specialister i at levere emballage og også gavepapir i små oplag til samme lave priser, som hvis jeg købte stort ind hos andre.

Just in Time

Ikke blot på området med emballage – men sørme også på alt andet, jeg køber ind til videresalg etc., hylder jeg princippet om, at det er mine leverandører, der skal bære lagerbyrden. Og det gør de gode af dem også gerne, fordi de ved, at den ene tjeneste er den anden værd. Jeg kunne for eksempel aldrig drømme om at kigge mig om efter en anden leverandør, når jeg får den service, de priser og Just in Time logistik, som jeg for eksempel får fra Jakodan.

Nu ved jeg ikke, hvad din indgangsvinkel er til at komme forbi her og læse denne artikel, men hvis du har viden og erfaringer med det at starte virksomhed og optimere driften af den, kunne det være vildt spændende at høre dine kommentarer. Kom gerne med dem herunder!