Jeg har i mange år røget cigaretter. På et tidspunkt var det populært at ryge cigarer, så det gjorde jeg også. Men efter at have oplevet, at jeg dårligt kunne gå op ad trappen op til 3. sal, forstod jeg, at jeg måtte holde op med at ryge. Jeg fik rigtigt dårlig samvittighed overfor mig selv. Hvordan kunne jeg i så mange år bare ignorere, hvad alle ved: Rygning er farligt for helbredet?

Holde op med at ryge

Jeg besluttede derfor at holde op med at ryge. Men det er som alle godt ved, bestemt ikke nemt. Der findes nogle mennesker, som bare kan holde op. Fra det ene øjeblik til det andet. Det kan jeg ikke. Jeg har forsøgt flere gange. Men hver gang er jeg faldet tilbage til at ryge cigaretter. Og bruge for mange penge på det. Bogstaveligt talt: Det er bare, som om at man brænder sine penge af, når man ryger. Der var, så en ven, der anbefalede, at jeg forsøgte mig med at vape. Du ved ryge på sådan en e-cigaret. Og ja, det har vist været min redning.

Hjælp til vaping

Jeg gik ind i sådan en e-cigaretforretning og bad dem om hjælp. Jeg vidste jo intet om det. Men dem, der var i butikken, var rigtigt søde og hjalp mig godt. De forklarede mig, at jeg skulle købe en e-cigaret, der ikke var for dyr til at begynde med. De er nemlig ikke helt billige – set i forhold til en pakke cigaretter. De fortalte mig også, at jeg burde starte med at dampe med en e-væske, der også indeholder nikotin. De rådede mig til at gøre det, så jeg ikke fik for stort et savn af nikotin og bare begyndte at købe almindelige cigaretter igen. Jeg kunne gradvist nedtrappe nikotin e-væsken, så jeg til sidst blev helt nikotinfri.

E-smøger og væsker

Det lød som en smart og nem løsning. Og det var det! Mere er der sådan set ikke at sige om det. Jeg brugte nogle måneder på at dampe på e-cigaretter, hvor jeg blandede forskellige e-væsker med væsker, der også indeholder nikotin. Gradvist fik jeg sat mit nikotinforbrug helt ned til 0. Og i dag, så er jeg nikotinfri. Jeg savner ikke nikotinen. – og jeg kan stadigvæk godt ryge. Jeg kan jo købe nikotinfrie e-væsker. Jeg har lært, at man ikke behøver nikotin i kroppen. Og jeg har lært, at jeg bare kan købe en e-væske alt efter, hvad mit humør siger, jeg skal. Fx så kan jeg købe væske fra et mærke, der hedder Fizzy Mohawk, eller fra Dinner Lady.

Begge mærker har væsker med forskellige smage. Så hvis jeg den ene dag har lyst til smagen af citron, ja så køber jeg fra det ene mærke, hvis jeg har lyst til smag af tobak, så køber jeg fra det andet mærke. Det er der ikke nogen problemer med.
Jeg har dog i mellemtiden også udviklet min helt egen e-cigaret. Jeg har især eksperimenteret lidt med forskellige coils, der trækker dampen ud. Jeg kan stadigvæk bedst lide dem, der kommer fra Eleaf. De giver en god damp.