Hjemme igen. Posten har du taget med dig ind. Den er kommet i formiddags. Post og post? Regninger og reklameblade. Ingen rigtig post! Du sætter dig ved køkkenbordet og kigger reklamerne igennem. Der er en masse tilbud på opvaskemidler og hårshampoo. Kedeligt. Du bladrer hurtigt igennem bladet. Dit blik bliver fanget af en lille reklame. Nederst i højre hjørne på side 6: ”Køb infrarødt saunatæppe. Nedsat”. Der er et billede af en sort sovepose. Hvad er det? Reklamen henviser til et site.

Infrarødt saunatæppe

Du finder sitet på din telefon og begynder at kigge efter saunatæpper. Der er mange spørgsmål, som du gerne vil have svar på: For det første: Hvordan ser et infrarødt saunatæppe ud? Og hvorfor hedder det et saunatæppe?

Du finder ud af at et infrarødt saunatæppe ikke har noget som helst med røde farver på tæppet at gøre. Det har noget at gøre med, at det anvender infrarødt lys til at opvarme med. Og det der med opvarmning – ja, det var jo også noget du lige skulle undersøge. Der er jo som regel meget varmt i en sauna. Så kunne det tænkes at det er et tæppe, der holder på varmen? Du kan hurtigt læse dig frem til, at ordet saunatæppe sikkert anvendes, fordi tæppet kan få dig til at svede – ret meget. Du kan også se, at saunatæpper kan blive op til 80 grader varme.

Du er blevet klogere

Efter læsningen ved du meget mere om, hvad et saunatæppe med infrarød varme er. Og den viden har fået dig til at tænke lidt videre: Et saunatæppe får dig til at svede. Kan det mon bruges til smertelindring efter hård træning? Eller til smertelindring ved små sportsskader? Kan det endda få dig til at brænde lidt ekstra kalorier af, fordi det bliver så varmt, så sveden strømmer ud af din krop? Ja. Det kan det.

Gode til skader efter sport

Saunatæpper bliver ofte anvendt af sportsfolk, der har fået en mindre sportsskade. De bruger det simpelthen til restituering af beskadigede eller blot ømme muskler. Der findes også kvinder, der ligefrem anvender det til kalorieforbrænding i håbet om, at de kan smide et kilo eller to, inden de skal på stranden og i bikinien. Men: De fleste bruger et infrarødt saunatæppe som hjælp til restituering af en krop, der har været udsat for ekstrem sportsudøvelse. Det er nemlig sådan, at et saunatæppe kan speede restitueringen af ømme muskler gevaldigt op. Da tæppet genererer høj varme, bliver der sat gang i svedproduktionen – og dermed udskilles mange af de affaldsstoffer, som hård træning producerer i musklerne. Og det medvirker til bedre og hurtigere restitution. Det er jo det, de store atleter og sportsfolk vil have: Muligheden for at vende tilbage til træningen hurtigst muligt, så de kan nå frem til de mål, de har sat sig.

Du er ret fristet til at købe et infrarødt saunatæppe. Det lyder som om, at det er en god investering: God og sikker restitution af ømme muskler. Ekstra kalorieforbrænding. Og varme i kroppen. Med andre ord: Effektiv smertelindring og færre sportsskader fremover.
Jo, du skal have et saunatæppe.