Skolen er vigtig. Det er der, dit barn lærer mange af de færdigheder, der er brug for ude i den store verden. Skolen er med til at gøre dit barn klar til livet som voksen.

Hvis du støtter dit barn i at passe sin skole, så har det flere fordele. Udover de vidensmæssige fordele for dit barn, så kan skolen efterfølgende give adgang til videregående uddannelser og jobs. Gode resultater fra skolen giver flere valgmuligheder, når det kommer til uddannelse og arbejde.

Spørg ind og lyt

Du kan blandt andet støtte dit barns skolegang ved at spørge ind og lytte. Spørg til dit barns dag og timer. Spørg ind til forholdet til klassekammeraterne og lærerne. Vær interesseret, og lyt til de svar, der kommer.

Når du spørger ind og lytter, viser du dit barn, at skolen er vigtig. Du viser interesse for den. Du kan også finde ud af, om dit barn trives eller hellere burde skifte skole.

Hjælp med lektierne

Du kan også støtte ved at hjælpe dit barn med lektierne. Først og fremmest kan du hjælpe med at huske dem. Hvis der er en forælder, der hjælper med det, går det ofte bedre. Så bliver lektierne lavet.

Udover at huske lektierne, så kan det også være, at dit barn har brug for hjælp til at lave dem. Sæt jer ned sammen, og gå igennem dem. Du kan sidde med en kop kaffe og bare slappe af, når dit barn klarer sig selv. Og så sidder du klar til at hjælpe, når der er spørgsmål.

Efterhånden som dit barn bliver større og rykker op i klasserne, bliver lektierne mere avancerede. Det er muligt, at de når til et punkt, hvor du må opgive at hjælpe. Så find lektiehjælp på jobbi.dk til dit barn. Så har du stadig sørget for, at der er hjælp.