Kataloget med programmet for den lokale aftenskoles undervisning dumpede i postkassen i dag. Jeg elsker det. Det er fedt at bladre igennem. Man kan lære mange nyttige – og unyttige – ting. Altså hvem gider at gå til perlesyning, eller til engelsk sprog? Det er lidt unyttigt, synes jeg. Men det er der åbenbart, mennesker, der ikke synes. De nyder at komme hjem med små perlesyede ringe. De kan lide at skrive stil på engelsk. Det er helt ok.

Jeg skal bare ikke gå til perlesyning. Jeg skal lære noget, som jeg synes, er nyttigt. Og der er mange kurser at vælge imellem. Jeg kan komme til et kursus i html kodning. Det kunne være nyttigt. Jeg kan også komme til et kursus i madlavning for viderekomne. Det kursus har de vist haft på programmet siden en gang tilbage i 80‐erne. Så det skal jeg ikke. Jeg ved godt, hvordan jeg steger en hakkebøf.

Akustisk guitar

Mit blik falder på et kursus i akustisk guitar. Det ville måske ikke være så nyttigt. Men det tiltrækker mig. Jeg har brug for at lære noget, som jeg kan slappe af med herhjemme. Det kunne være at spille på akustisk guitar.  Er jeg mon den ny Andrès Segovia – eller Andrès SehvorGodJegEr, som min storebror nedladende siger. Han, min bror, spiller elektrisk guitar og er ret dygtig til det. Men han hader den akustiske. Det forstår jeg ikke helt. Men det må være hans sag. Ikke mit problem.

Der er også et andet kursus, som fanger min opmærksomhed. Sikkerhed på internettet. Det er nyttigt. Det skal jeg på. Men hov. Det ligger i samme tidsrum som kurset i at spille på guitar. Øv. Jeg kunne egentlig godt have fundet på at melde mig til begge kurser.

Jeg bladrer videre i kataloget:
Foredragsrække om børns selvtillid. Det er ikke relevant for mig. Jeg har ikke børn – endnu.
Amatørteater. Det kunne måske være sjovt. Men måske lidt for bøvlet. Beskrivelsen fortæller nemlig, at man kommer til at lære om kostumer, parykker og makeup. Det er ikke lige mig. Lær mig, hvordan jeg skal agere på de skrå brædder, og jeg er med. Men det her med at fedte rundt i rouge og eyeliners og den slags, det gider jeg ikke. Så vil jeg hellere bide i det sure æble og tage kampen med storebror op og begynde at lære at spille på elektrisk guitar.

Ikke brug for højtaler

Kataloget er nu blevet set igennem flere gange. Jeg er nået frem til, at jeg ikke gider det der med html kode, så jeg melder mig til kurset, hvor jeg kan lære at spille på akustisk guitar. Nu håber jeg så, at der kommer tilstrækkeligt mange tilmeldinger. De skriver nemlig, at kurset kun afholdes, hvis der er mindst 5 tilmeldinger. Og ja – vi sparer jo så alt det med at skulle bruge en højtaler, ikke?
De skriver også telefonnummeret til læreren, så man kan kontakte ham eller hende, hvis man har spørgsmål om kurset. Jeg gemmer det. Jeg vil nemlig gerne have at vide, hvilken akustisk guitar jeg skal købe, som begynder. Jeg vil jo ikke bruge en masse penge på en guitar, hvis jeg bliver skuffet over mine manglende evner.