Har du nogensinde tænkt på, hvor mange forskellige jakker til mænd og kvinder der findes? For eksempel de populære fleecejakker? Jeg har været i gang med at lede efter en jakke til mig selv. Og det er virkeligt et bredt begreb. Skal det være en læderjakke, en uldjakke, en fleecejakke, en vindjakke eller en skijakke? Det er blot få kategorier, jeg nævner her.

Jakker til piger

Da jeg ledte efter jakker til kvinder, fandt jeg ud af, at der findes ærmeløse jakker, softshelljakker og skaljakker. Jeg har vist ikke nævnt dynejakkerne endnu. Det er så hermed gjort! Man kan også få cykeljakker og ridejakker. Som du kan forstå, så er jeg lidt frustreret. Det er en nemlig en jungle at komme ind i, når man leder efter en ganske almindelig jakke til hverdagsbrug i overgangsperioden fra vinter til sommer.

Heldigvis, så har vi mange valgmuligheder, men som sagt, det kan være frustrerende, fordi man kan altid finde noget, som er lidt bedre end det, man egentlig først havde besluttet sig for. Og så står man over for en udfordring: Skal jeg vælge den jakke, som er af bedre kvalitet, men som ikke helt huer min smag? Altså farven kan være forkert. Eller, jakken kan simpelthen være noget dyrere, end man egentlig havde besluttet sig for, at den må koste. Det kan også godt være, at materialet, den er lavet af, ikke er det, du havde forestillet dig. Udfordringerne er mange, når man køber en jakke til sig selv. Og de er endnu flere, eller rettere sagt: De bliver forstærkede, når man skal købe en jakke for en anden person. Et barn, fx eller sin ægtefælle. Kan barnet nu lide mønstret, er den nu stor nok til ham? Spørgsmålene er mange. Der er dog metoder, du kan bruge, så du kan undgå frustrationen og få en god oplevelse under indkøbsturen.

Tjek størrelsen

Det første jeg vil råde dig til, er at finde den rigtige størrelse. Skriv den ned, hvis jakken er til en anden person. Dernæst, så skal du tænke over jakkens brug. Er det til hans søndagsture på motorcyklen med vennerne? Ja, så ville jeg udelukke alle andre jakker end en læderjakke. Den skal så have god polstring på skuldre og albuer. Og ja, så er jeg allerede godt på vej til at få købt hans nye jakke. Jeg har lige et enkelt problem her: Farven? Traditionel, sort, eller brun eller tan, som det vist hedder. Klart, jeg ville gå efter den sorte. Den er nemmest at kombinere med andre farver – på sweateren eller bukserne.

Det næste, jeg vil råde dig til, er at få et budget – og holde dig inden for det. Det kan være fristende at købe en dyrere version, men det kan også være en belastning. Budgettet er lagt, fordi der skal være råd til andre ting.

Det sidste jeg vil råde dig til, er at sikre dig, når du køber en jakke for en anden person, er, at den kan byttes. Selvom du har fået at vide, at jakken skal være størrelse XL så kan det tænkes, at den er alt for stor, fordi firmaet, som jakken er produceret af, har en anden skala, som de fastsætter størrelserne med. Der er stor forskel på fx en tysk og en fransk størrelse M.