For noget tid siden flyttede jeg ind i en ny lejlighed i et andet kvarter, som jeg ikke kender så godt endnu. Det er en fed lejlighed med god udsigt ned over bugten. Boligkomplekset ligger på et parklignende område. Velordnede forhold, gode parkeringsmuligheder, ikke langt til genbrugscentralen og en flink vicevært. Jeg er glad for at bo her. Stille og fredeligt område. Folk er venlige, smiler og hilser, når vi mødes på gaden.
Jeg tænkte, at det bliver rart at bo her, fordi alt synes, som om det er planlagt godt. Og jeg glæder mig til en rutine, som almindeligt arbejdende menneske, der tager på job, kommer hjem, laver mad, ser fjernsyn eller går i svømmehallen. Og så noget lignende den næste dag.

Rutinen

Det skete da også, at rutinen kom. Vennerne spurgte, om jeg var glad, og om alt var godt. Og jeg kunne jo kun svare: Ja, det er det.
En dag lagde jeg mærke til, at vi har videoovervågning i bygningens indgang. Alle, der kommer ind og går ud af den, bliver fotograferet. Jeg tænkte ikke over det. Jeg tog det, som en selvfølge.
Men en dag talte jeg lidt med min nabo. Han spurgte, om jeg har fået en tyverialarm sat op i lejligheden. Nej, det har jeg ikke. Er der grund til det? Vi har jo videoovervågning i bygningen.
Han forklarede mig, at grunden til, at han selv har sat tyverialarm i sin lejlighed, er, at her har været en del indbrud i de sidste måneder. Her er jo helt stille om dagen, hvor alle er på arbejde, og det er nemt for indbrudstyvene. Videokameraet fungerer nemlig ikke. Af en eller anden grund, så har viceværten ikke fundet ud af at sætte det op på den rigtige måde. Og viceværten har jo meget at se til. Komplekset er stort, så det er ikke altid, at han husker at fuldføre alle sine gøremål.
Det tænkte jeg over. Jeg troede, at alt var velordnet, og så viser det sig, at området lider af mange indbrud. Og at videoovervågningen slet ikke fungerer, sådan som jeg troede.

Tyverialarm måske?

Måske skulle jeg overveje en tyverialarm. Jeg har godt nok ikke noget af særlig værdi i mit hjem, kun mine personlige papirer og et enkelt, dyrt ur. Det vil være en katastrofe, hvis mine personlige papirer bliver stjålet. Men det er nu nok ikke dem, en tyv leder efter. Hvad skal han med et eksamensbevis eller en dåbsattest? Ok uret kan sælges for en del penge på det sorte marked. Men det kan jeg jo tage med mig i min taske, de dage, hvor jeg ikke har det på.
Et eller andet sted tiltaler det mig ikke at skulle have en tyverialarm. På den anden side, hvis videoovervågningen ikke fungerer ordentligt, så burde jeg måske tage min aversion mod alarmer op til revision. Jeg bor alene, her er fredeligt, men hvad nu, hvis det sker, at tyveknægte vil bryde ind hos mig. Hvad nu hvis de kommer en formiddag, når alle er væk og roder mine skabe, og skuffer igennem? Tanken er ikke rar, så jeg besluttede, at jeg skal have en alarm sat op. Og jeg ved, at dem her er de bedste på markedet: https://www.alarmogsikring.dk/