Jeg får som oftest en ansigtsbehandling hver måned til to. Det er meget blevet en vane, og jeg synes, det giver mig en god følelse af at passe godt på min hud, og det er også afslappende. Jeg får forskellige slags behandlinger, og det er godt, men nogen gange tænker jeg, om jeg dog ikke bare kunne købe noget rigtig godt grej til ansigtsbehandlinger og bare gøre det selv? Det koster jo en del at få professionelle ansigtsbehandlinger, så der er jo en del penge at gøre godt med til at købe egne produkter og gøre det selv. Der findes jo efterhånden også en del apparater, du kan købe til hjemmebrug. Du kan få kulmasker, der trækker urenheder ud, du kan få masker med forskellige egenskaber og så videre.

Hvad er det så, du kan få ud af en professionel ansigtsbehandling, som du ikke kan gøre hjemme? Først og fremmest er det dybderensning af huden. Du kan altså bare ikke gøre det samme selv stående derhjemme foran spejlet. Du risikerer at beskadige huden, når du klemmer, og det kan give ar og betændelser. Når du får en professionel ansigtsbehandling bruges der som oftest damp, der udvider porerne. Der bruges teknikker til at få urenheder og hudorme ud fra huden – også dem der ligger dybere – som du ikke selv kan gøre. Der bruges også et specielt lys og forstørrelse, så selv de små urenheder kan fjernes.

Produkterne der bruges i en spa er også anderledes end dem, du kan købe selv. For eksempel en exfoliering er stærkere end dem, du kan gøre hjemme. Det giver nogle helt andre resultater, og din hud ser forfrisket og ren ud.

Du kan også få rådgivning, når du får en ansigtsbehandling. Det kan være, at du har problemer med akne eller sensitiv hud. Her kan du få råd til, hvad du kan gøre anderledes i din daglige behandling af din hud, og du kan også få rådgivning til hvilke produkter, du skal bruge, og hvilke du skal blive langt væk fra.

I mange ansigtsbehandlinger er der også inkluderet en massage, som er godt for blodtilførsel til huden. Det kan også være godt for at tvinge overskydende væske fra fra huden – og så er det dejligt afslappende!

Et ansigtsbehandling indeholder også typisk en fugtgivende behandling, hvor huden mættes med plejende og fugtgivende stoffer.

Hvor tit skal man så have en professionel ansigtsbehandling? Nogle siger en gang om måneden, men de vil jo også tit sælge dig mere, end du måske lige har brug for. I min erfaring er en gang hver halvanden til 2 måneder fint – hvis du vel og mærke passer godt på din hud hjemme i den mellemliggende periode. Jeg får min ansigtsbehandling i København hos en frisør, der også har en kosmetolog tilknyttet. De kan varmt anbefales.