Med et familielån kan man undgå renter og omkostninger. Familielån er en lånetype, som er i fremgang. Ideen med et familielån er, at barnet låner penge af sine forældre og dermed slipper for renter, kreditgodkendelse samt kreditomkostninger. Lånetypen er populær ifølge flere advokater, formuerådgivere og revisorer herunder Jens Pedersen, der er skattekonsulent hos BDO. Og så absolut en bedre løsning end de meget populære og ofte gratis kviklån.

Populariteten skyldes blandt andet, at unge mennesker har en presset økonomi, hvorimod de ældre har en rigtig god. Er barnet og forældrene enige om at lave et familielån, er det vigtigt, at der altid oprettes skriftlige aftaler, siger Jens Pedersen. Der er dog ikke kun lutter fordele ved lånet. Der er også den risiko, at hvis forældrene dør, inden lånet er tilbagebetalt, så skal barnet indbetale restgælden til boet.

Nye kreditkort til 3,5 millioner danskere

Ikke mindre end 3,5 million dankort udløber i år og dette kan give problemer med faste betalinger. Mange ydelser og tjenester er knyttet op til kortnummeret, hvilket kan give problemer, også selvom at kortnummeret er det samme.

En anden problematik er, at der er mange af kreditkortene, som vil udløbe i sommerferien juni og juli. Derfor er NETS meget opmærksomme på, at advisere kunder hvis kort udløber i disse måneder.

Udskiftningen vil finde sted løbende hen over året, hvilket betyder, at der bliver sendt et sted mellem 300.000 og 400.000 af sted hver måned. Denne form for ”massedød” af dankort vil dog snart finde sted igen, da kortets levetid er halveret fra 8 til 3-4 år. Grunden hertil er, at chippen bliver slidt hurtigere end den gamle form.

Det koster et sted mellem 20-25 kr. at udstede et nyt dankort. Sammenlagt betyder det en regning på 87,5 million kroner, som bankerne hænger på. Om man vil vælge at få et nyt kreditkort med kredit, det er op til en selv, men det kan sagtens lade sig gøre i følge KVIKLAAN-INFO.DK

Danske Bank hæver atter renten

For fjerde gang inden for et år hæver Danske Bank renten. Renten stiger denne gang med op til 50 basispoint og gælder kreditter og lån til privatkunder. Ser man 15 måneder tilbage, er det faktisk den sjette renteforhøjelse. De 6 renteforhøjelser er samlet på op til 3,25 procentpoint om året.

Renteforhøjelsen kan vække en del undren, da Nationalbanken i samme periode har sænket udlånsrenten fra 0,6 procent til 0,45 procent. Danske Bank forsvarer det med, at den danske økonomi stadig er svag, og diverse reguleringer i banksektoren har fået omkostningerne til at stige. De mange og store renteforhøjelser gør, at der kan være mange penge at spare ved at kigge sig lidt om, og sammenligne bankernes renter inden man låner penge.