Jeg er ved at forberede en god middag til vores venner. Vi har inviteret 6 mennesker, så vi bliver 8, i alt. Det bliver hyggeligt, og jeg glæder mig til gode diskussioner og vittigheder. Vi er et ret godt team, som kommer godt ud af det med hinanden. Og vi kan lide at snakke sammen. Det er ikke sådan, at vi ender en aften, hver især med en mobiltelefon i hånden. Det er faktisk en regel, at telefonerne bliver sat på lydløs og gemt ned i tasken eller lommen, når vi er sammen.

Gang i køkkenet

I dag har jeg haft fat i både gryder og stegepander. Jeg har besluttet, at vi skal have eksotisk mad fra Asien, så der skal både koges, snittes og steges. Og bages. Det er et stort arbejde, men resultatet bliver godt. Og farverigt. Og jeg er ved at kunne se en ende på madlavningen. Næste step er så bordet. Det skal selvfølgelig dækkes fint. Og det skal også være farverigt. Så jeg er glad for det bestik, jeg fik i fødselsdagsgave for nogle år siden. Det var nogle af vores venner, der gav mig det. Det er nemlig farverigt. Knivenes, gaflernes og skeernes håndtag er nemlig lavet af plastik, der er farvet i skrappe juvelfarver. Det bliver festligt. Dem jeg fik det af, kommer også til middagen, så jeg håber, de glæder sig over, at bestikket, de gav mig, kan bruges til noget.

Smuk borddækning

For ligesom at holde styr på farver og borddækningen har jeg valgt at bruge et hvidt stel. Det toner ligesom de mange farver ned. Men bestikket kan jeg mixe og matche, som jeg vil. Så der kommer en lille kniv og en rød gaffel ved en tallerken. En grøn gaffel og en gul kniv ved en anden. Det bliver lidt sjovt at se på. Men ikke tosset. Det er bare noget med, at jeg skal blande farverne godt, så det bliver hele, bliver blendet sammen på en god måde. Jeg overvejede at bruge det bestik, som er lavet af stål. Det er flot og meget stilrent. Men det vil være lidt kedeligt i den her sammenhæng. Måske skal jeg også stille farvede vandglas på bordet? Det kunne da være en god idé. For ligesom at peppe hele bordet op igen. De glas, jeg ellers har til vin, er helt almindelige og har ikke noget spræl. Helt neutrale. Det må blive, som det bliver. Jeg gør mit bedste.

Festligt

Bordet er dækket. Det ser festligt ud. Jeg er glad og går ud og tager et brusebad. Vil gerne have vasket håret, inden gæsterne kommer. Mens jeg bruser, tænker jeg hele måltidet igennem. Er der noget, jeg har glemt? Det tror jeg ikke. Jeg kan ikke komme i tanke om noget. Alle salaterne er sat på køl. De dybstegte rejer og skaldyr venter kun på det sidste dyb i olien. Kødet er mørt. Suppen simrer lige så stille. Bordet er dækket. Nudlerne står parat. De skal bare kastes i suppen. Og så går det op for mig: Jeg har glemt at købe spisepinde!