Døjer du med skæl? Så er du ikke alene! Der findes ikke noget mere irriterende og frustrerende end de tørre, hvide flager, der drysser fra hovedbunden. Det kan føles som om gode råd er dyre, når man har afprøvet flere forskellige shampooer uden et synligt resultat. Men vi kan trøste dig med at der findes nogle målrettede skælshampooer, der rent faktisk virker.

Hvor kommer skæl fra?

Skæl er i bund og grund døde hudflager. Nogle skæl fremstår som tørre, hvide flager, der drysser fra hovedbunden, mens andre typer skæl ligger på hovedbunden som et fedtet lag. De døde hudflager kan forårsage stor irritation, der ofte fører til kløe, hvilket er langt fra hensigtsmæssigt og noget man bør modstå. I nogle tilfælde skyldes skæl en svampeinfektion i hovedbunden. Skæl kan være svært at slippe af med, men ved fast brug af den rette skælshampoo kan man holde tilstanden nede.

Hvad kan skælshampooer som andre shampooer ikke kan?

Skælshampooer er specialdesignede shampoo, som er skræddersyet til at imødekomme den belastede hovedbund. Fælles for skælramte hovedbunde er at det ofte er virkelig tørre og irriterede. Skælshampooer sørger derfor for at tilføre hovedbunden ekstra godt med fugt for at modvirke udtørring. Den irritation som tørheden og hudflagerne forårsager fører som nævnt tit til kløe. Men det er slidsomt for hovedbunden, hvis du ofte kløer i den og det gør typisk bare skæltilstanden værre end før. Derfor indeholder skælshampooer også lindrende ingredienser, der dulmer kløen og beroliger den overbelastede hovedbund.

Vælg blandt mange forskellige brands

De fleste af nutidens hårplejebrands med respekt for sig selv tilbyder en skælshampoo som en del af deres sortiment. Dette gør det ikke just nemmere at vælge hvilket shampoo man skal bruge. Mærker som både Alpecin, Cutrin, Australian Bodycare, Urtekram og Weleda tilbyder hver især gode skælshampooer af fin kvalitet. Hvad der virker bedst for dig er en individuel sag og vi vil derfor anbefale at du afprøver et produkt på eget hår, for at se om det har den ønskede effekt. Du kan finde et stort sortiment af skælshampooer til altid lave priser hos Luxplus. Shampooerne varierer en del i pris, men selv hvis du vælger en variant i den dyrere ende, kan du altid købe den til en billig pris hos Luxplus.