Har firmaer brug for professionel it-support?

Der er efter min mening stadig foruroligende mange firmaer, som ikke har tilknyttet en fast professionel it-support, som kan træde til når det brænder på – eller bare i det hele taget hjælpe til med den ganske almindelige opsætning og vedligehold af servere og arbejds-pc’ere, installere printere eller varetage de vigtige opgaver med at vedligeholde og teste virksomhedens backupsystem.

Mange steder er det stadig naboens 15-årige dreng, som er ”computer-specialist”, fordi han er god til counterstrike eller har skiftet cd-drevet i en gammel stationær pc af ukendt fabrikat.

Min klokkeklare konklusion på artiklens startspørgsmål er selvfølgelig et rungende ja! En ordentlig it-support, som man kan stole på og regne med, når det virkelig er nødvendigt, er livsvigtig for ethvert firma.

Lad mig prøve at stille et andet spørgsmål:

Ville du lade den samme 15-årige knægt bestyre din virksomheds økonomi, bare fordi han har haft matematik på niende klasses niveau?

Nej, vel? Jeg synes i hvert fald, at svaret på begge spørgsmål er ret indlysende.

Og uanset hvor (lidt) avanceret din virksomheds daglige it-anvendelse er, så kan man ikke komme udenom, at it i dag er et af de helt grundlæggende elementer i de fleste virksomheders drift. Og så er det simpelthen for farligt at lægge ansvaret i hænderne på nogen, som man ikke er 100% sikker på kan løfte opgaven – uanset hvor velvillige de så end er til at hjælpe. Også et firmas hjemmeside er af yderste vigtighed. Det er virksomhedens ansigt udadtil – og så hjælper det altså ikke noget, at det ligner noget, som en amatør har brygget sammen på et par timer.

Læs også  Bling til mænd

Og hvordan finder du så den helt rigtige it-leverandør i den kæmpe jungle af firmaer, som faldbyder deres ekspertise? Ja, et godt sted at starte, er i hvert fald at kigge på deres referencer (og også gerne tage kontakt til nogen af dem). Har it-firmaet ikke referencer offentlig tilgængelig på deres hjemmeside, så tag fat i firmaet og forhør dig om nogle referencer. Det er i hvert fald et godt sted at starte.

 

Held og lykke med at finde den helt rigtige samarbejdspartner! Du og dit firma fortjener det.