Der er efter min mening stadig foruroligende mange firmaer, som ikke har tilknyttet en fast professionel it-support, som kan træde til når det brænder på – eller bare i det hele taget hjælpe til med den ganske almindelige opsætning og vedligehold af servere og arbejds-pc’ere, installere printere eller varetage de vigtige opgaver med at vedligeholde og teste virksomhedens backupsystem.

Mange steder er det stadig naboens 15-årige dreng, som er ”computer-specialist”, fordi han er god til counterstrike eller har skiftet cd-drevet i en gammel stationær pc af ukendt fabrikat.

Min klokkeklare konklusion på artiklens startspørgsmål er selvfølgelig et rungende ja! En ordentlig it-support, som man kan stole på og regne med, når det virkelig er nødvendigt, er livsvigtig for ethvert firma.

Lad mig prøve at stille et andet spørgsmål:

Ville du lade den samme 15-årige knægt bestyre din virksomheds økonomi, bare fordi han har haft matematik på niende klasses niveau?

Nej, vel? Jeg synes i hvert fald, at svaret på begge spørgsmål er ret indlysende.

Og uanset hvor (lidt) avanceret din virksomheds daglige it-anvendelse er, så kan man ikke komme udenom, at it i dag er et af de helt grundlæggende elementer i de fleste virksomheders drift. Og så er det simpelthen for farligt at lægge ansvaret i hænderne på nogen, som man ikke er 100% sikker på kan løfte opgaven – uanset hvor velvillige de så end er til at hjælpe. Også et firmas hjemmeside er af yderste vigtighed. Det er virksomhedens ansigt udadtil – og så hjælper det altså ikke noget, at det ligner noget, som en amatør har brygget sammen på et par timer.

Og hvordan finder du så den helt rigtige it-leverandør i den kæmpe jungle af firmaer, som faldbyder deres ekspertise? Ja, et godt sted at starte, er i hvert fald at kigge på deres referencer (og også gerne tage kontakt til nogen af dem). Har it-firmaet ikke referencer offentlig tilgængelig på deres hjemmeside, så tag fat i firmaet og forhør dig om nogle referencer. Det er i hvert fald et godt sted at starte.

 

Held og lykke med at finde den helt rigtige samarbejdspartner! Du og dit firma fortjener det.