Et billede siger mere end tusind ord. Sådan går en gammel talemåde. Og der er da uden tvivl noget om snakken. En tekst får i hvert fald ekstra liv, når den krydres med et godt billede. Og et godt billede kan sagtens forklare lige så meget, som mange linjers tekst.

Men hvis man ikke selv lige er den store fotograf. Eller hvis man måske slet ikke har adgang til de motiver, som man gerne skal bruge et billede af. Så må man jo skaffe billederne på anden vis.

Man kan selv følgelig betale en fotograf for at tage de billeder, som man har brug for. Men det kan hurtigt blive en dyr affære.

Man kan også købe sine billeder på nettet. Store hjemmesider som eks. istockphoto.com lever simpelthen af at sælge billeder. Men igen kan det hurtigt blive en relativ kostbar affære, hvis man skal bruge flere billeder. Og som eks. studerende/skoleelev kan det for de fleste slet ikke komme på tale.

Men heldigvis findes der en række hjemmesider, hvor man aldeles kvit og frit kan download’e tusindvis af billeder. Der er f.eks. en stor hjemmeside som freeimages.com eller den noget mindre danske gratis-billeder.dk. På disse sider kan man hente masser af billeder uden at skulle betale noget som helst.

Og der findes faktisk temmelig mange sider ligesom freeimages.com og gratis-billeder.dk. På http://abouteverything.dk/gratis-billeder/ er der en oversigt over en række af disse sider.

Så har du brug for billeder til at live din tekst lidt op, så er der altså masser af gode muligheder uden at det behøver at koste dig en formue.