I mit efterhånden 44 år lange liv har jeg rejst over hele kloden, og der er ikke et eneste kontinent udover Antarktis, jeg ikke har besøgt på ferierejser. Alle har de hver deres charmer, deres fordele og ulemper som feriemål – sådan er det jo bare. Men ét sted på kloden har jeg KUN positivt at sige om, og det er Hawaii.

Stillehavets perle

Jeg ved ikke helt, hvad det er, der gør Hawaii så magisk for mig. Tor mest, det er selve kombinationen af den helt eksorbitante skønhed, naturen byder på, de helt utroligt gæstfrie mennesker, vejret og… Nå ja – det ER vist kombinationen. Hawaii er jo en del af USA, og jeg har faktisk rejst meget i det meste af USA gennem årene. Rejser til USA har altid haft en stor plads i mit hjerte. Og nu siger jeg det altså lige igen: Ingen større end den, Hawaii har!

Prøv engang at hoppe ind her og læs om øerne i den øgruppe, der danner Hawaii:

» Oahu, Honolulu
» Maui
» Big Island, Hawaii
» Kauai, Garden Island

Hvorfor lige USA?

Det ER jo det store iskageland, ikke? Og der er den her særlige aura af frihed, styrke og åbenhed over USA. Lige nu er det godt nok tragisk, at der er valgt en sindssyg person som præsident der – Trump. Men det er kun en parentes i landets historie, og der er gode chancer for, at han bliver afsat alligevel. I værste fald er det 4 år, vi skal leve med ham som leder af vores største allierede.

USA er så vidtstrakt, at det næsten ikke er til at forstå. Jeg fløj engang fra San Francisco til Miami – det tog over 6 timer, hvor vi fløj henover det samme land. Det er en længere flyvetur end den fra København til langt ned i Afrika!

Det er ganske fascinerende at tænke på, ikke? Ét land byder på alt fra strande over bjerge, præier, kæmpe skove, storbyer og klimaer fra polar til tropisk.

Har du rejst i USA?