I rigtigt mange år har vi drømt om at købe et lille hus langt ude på landet. Der har været mange af vores familiemedlemmer, der har frarådet os at realisere drømmen. Men nu har vi altså valgt at realisere den. Vi fandt nemlig et hus oppe i Hillerød. Det ligger lige ved en sø. Udsigten over marker og sø er vidunderlig. Her er rigeligt med plads til at holde nogle husdyr – og en hest. Og jeg har efterhånden fået lavet en dejlig køkkenhave, som forsyner os med grøntsager hele året rundt. Tro det eller ej. Sådan en bybo som mig. Ja, jeg har grønne fingre og nyder havearbejdet.

Vinduespudseren

Og ja, vi glædede os meget til at flytte derud. Vi flyttede, og alt var godt. Vi talte meget om, at vores familie har taget fejl. Det var ikke forkert af os at flytte herud. Ok, der har været nogle problemer i starten. Fx lige, da vi flyttede ind, og jeg kæmpede med at få huset rent. Det var en kamp, jeg ikke kunne klare alene. Og havde jeg ikke fået hjælp af en vinduespudser i Gentofte, som kom hele vejen herud, så havde vi sikkert tabt kampen. Men vinduespudseren kom. Og ja, lige, siden vi flyttede ind, så har han været her sådan ca. 4 gange om året. Jeg har en fast aftale med ham. Det er helt fint, at vi ved på forhånd, hvornår han kommer, fordi vi har planlagt det et år frem. På de dage kan jeg tage fri fra mit arbejde og være her. Jeg har det lidt dårligt med bare at overlade huset til ham. Ikke at jeg forventer, at han gør noget galt. Men hvis nu der skulle ske en ulykke? Det kan jo godt tænkes, at det stormer. Og når han står på stigen oppe i første sals højde, så kan jeg godt blive lidt nervøs.

Flere aftaler

Jeg har også lavet en fast aftale med en blikkenslager. Han kommer og tjekker alt, hvad der har med vand at gøre en gang om året. Vi har jo været ude for, at der var et vandrør, der sprang på grund af frost. Det var en meget ubehagelig oplevelse. Så for en sikkerheds skyld så kommer han og tjekker, at alt er ok, og at intet kan lække. Sker der noget med elektriciteten, så kan jeg altid finde en elektriker. Der bor faktisk én ikke så langt herfra. Jeg havde brug for ham en enkelt gang. Han var flink og forsikrede mig om at skulle der ske noget, så skal jeg bare ringe til ham. Så vil han komme. Det er jo fint.

Vi er trygge her

Vi er med andre ord helt trygge ved at bo herude – også selv om det er langt fra civilisationen og bylivet. Men vi kan lide det. Vi kan lide stilheden. Vi holder af naturen. Faktisk får vi det helt dårligt, hvis vi er nødt til at tage helt ind til Hillerød for fx at købe tøj – eller et nyt møbel. Vi er måske ikke de mest sociale mennesker. Men vi er glade og dem, der kommer og besøger os, synes også, at her er pragtfuldt.