Vi er på udkig efter en ny bolig. Vi skal flytte sammen, og vi vil gerne flytte tættere på byens centrum. Vi bruger jo byen meget. Der er mange aktiviteter, som vi gerne vil deltage i. Og så elsker vi altså også at gå på café. Det er ligesom blevet en fast tradition, at vi går på café efter fyraften. Vi mødes et sted, drikker en kop kaffe, sludrer om vores dag på arbejdet, og så går vi hjem. Enten til mig eller til ham. Vi kan godt se, at det ikke holder i længden. Det her med at skulle beslutte, om vi skal hjem til ham eller mig. Og det sker meget sjældent, at vi ikke tager hjem til en af os. Måske en gang om måneden. Vi har da også set, at det økonomisk vil være meget bedre for os at flytte sammen. En husleje i stedet for to. En husholdning i stedet for to. Så det er den rigtige beslutning.

Visse krav

Den bolig, vi leder efter, skal være lys, og må gerne ligge i en gammel bygning. Vi har mod på selv at sætte noget af den i stand. Sådan noget med at hive gammelt tapet ned male vægge og den slags. Det er vi ikke bange for. Og vi vil også godt betale for at få renoveret køkken og badeværelse, hvis det er nødvendigt. Så længe boligen bare giver os plads til, at vi kan have to hjemmekontorer. I går var vi ude og se på en bolig efter fyraften. Det var en meget gammel bolig. Og der skal helt sikkert laves en totalrenovering. Det var lige i overkanten af, hvad vi havde tænkt os at gøre. Boligen lå heller ikke så højt oppe, at der er lys nok. Bagefter besøget gik vi på café for lige at overveje muligheden. For og imod blev skrevet ned. Vi har sådan en checkliste, som vi bruger.

En stærekasse?

Mens vi sad der og krydsede af på listen, spurgte min kæreste, om jeg havde lagt mærke til, at dem, der bor i lejligheden, havde hængt en stærekasse op i entréen. Jeg kom til at grine højt. En stærekasse! ”Jeg tror, det var et nøgleskab. Men du har ret. Det lignede fuldkommen en gammel stærekasse.” Vi kom til at grine. Men blev også alvorlige igen. Huslejen var ok. Boligen – ja, efterhånden som vi fik arbejdet os igennem checklisten, måtte vi konstatere, at der var flere flueben ved ”imod”, end der var ved ”for”. Øv. Det er virkeligt svært at finde en god bolig.

Plads til whiteboard og kontorstole

Måske har vi for store krav? Måske skal vi acceptere en bolig, hvor vi kun vil få et værelse, som vi kan bruge som hjemmekontor. Men så skal der være plads nok til, at der kan være to arbejdspladser med whiteboards og det hele. Vi har jo begge to brug for at kunne arbejde hjemmefra nu og da. Og jeg vil ikke af med min lækre kontorstol købt på tilbud. Min kæreste vil heller ikke af med sin. Så på det punkt kan vi ikke lave om på vores kriterier.