Det var virkeligt et sjovt firmaevent i sidste uge. Vi de ansatte og chefen var taget på et teambuilding kursus oppe i Nordsjælland med dem her: https://goteam.dk/teambuilding. Det var utroligt, at vi kunne få så morsom en dag sammen. Der er ellers lidt knuder mellem nogle af os. Fx så har jeg altid betragtet min kollega som et forkælet barn. Hun jamrer og beklager sig over arbejdet. Jeg forsøger at ignorere hende, når hun jamrer, men der sker ofte det, at jeg fortæller hende, at jeg synes, hun skal tage sig sammen og få arbejdet gjort. Det gør hun så. Surmulende ganske vist. Hun betragter sikkert mig som sur og gammel. Det må hun så gøre.

Teambuildingkursus

Men så var vi jo på det der teambuilding kursus, hvor vi kom på det samme hold. Vi skulle på skattejagt og samtidigt konkurrere med det andet hold, fordi det gjaldt om at komme frem til skatten først. Nu er jeg sådan set i ret god fysisk form, så det var ikke noget problem for mig at løbe fra det ene sted til det andet. Det var det naturligvis heller ikke for min kollega. Hun er også i god form. Men jeg opdagede, at hun kan nogle ting, som jeg ikke kan: Fx at læse et kort eller forstå en gps. Jeg er ikke god til det der med digitale apps, og jeg har heller aldrig været spejder og lært at læse kort. I geografitimerne i skolen hørte jeg bare ikke efter.

GPS

Men det ved min kollega altså meget om. Hun kan læse kort og har styr på gps. (Hun siger, at gps betyder Geographical Position Systems). Hendes evne til at læse kort sikrede faktisk, at vi kunne vinde den opgave, der blev kaldt teambuilding skattejagt. Det betød dog, at vi måtte tage nogle lange omveje, fordi terrænet var meget stejlt her og der. I et tilfælde var der også en sø, som vi ikke havde lyst til at gå ud i. Jeg troede ellers, at de der gps systemer ville føre os den korteste vej frem til skatten. Men nej. Hun formåede at føre os den letteste vej frem til skatten. Så vi lå ikke ude i en sø og pladrede rundt. Vi forsøgte heller ikke at bygge en lille båd. Nej, vi gik omvejen og kom frem meget hurtigere end de andre.

Sjov måde at lave teambuilding

Undervejs fik vi også tid til at tale med hinanden. Sådan om lidt mere private ting. Hun fortalte, at hun godt ved, at hun jamrer. Hun fortalte mig også grunden: Usikkerhed og en følelse af ikke at være værdsat.

Vi fik mulighed for at tale om det samtidigt med, at vi kunne se på mobilens gps, at vi kom tættere på målet. Det var en god samtale, og det var i den grad sjov teambuilding. Vi fik løst nogle knuder imellem os. Og takket være min tålmodighed og hendes evne til at læse kort så kan vi i dag med stolthed sige til vores kollegaer, at vi er de bedste. Teambuilding gps har virket for os. Vi ser frem til at få et bedre forhold ved vores tegneborde.

Hmmm – måske man kunne gøre noget tilsvarende til en firmajulefrokost?