Vi har købt et gammelt sommerhus. Alt inventar i huset fulgte med. Sådan er det bare, når man køber sommerhus i Danmark. Møbler, sengetøj, køkkenudstyr følger med. Om man kan lide det eller ej. Den forhenværende ejer af sommerhuset har godt nok fortalt os, at vi bliver nødt til få sat nogle nye vinduer i det. Ikke overalt, men i hvert tilfælde, så vil det være fornuftigt at få vinduerne i stuen skiftet. Da vi købte huset, tænkte vi, at det kunne vi godt få ordnet i en fart. Det, som ville tage tid, ville være at få ryddet op i huset. Vi kunne jo godt se, at vi ville skille os af med meget af det skrammel, som fulgte med huset. Også selvom noget af det sikkert er brugbart. Det er bare ikke vores stil.

Rationel Vinduer

Så, efter købet gik vi i gang med at lede efter vinduer til stuen. Vi søgte efter Rationel vinduer Sjælland, fordi vi ikke rigtig vidste, hvor i området, hvor huset ligger, der findes en god entreprenør, der kan udføre udskiftningen for os. Vi fandt én, som kom og gav os tilbud. Han var flink, men han talte for meget. Uafbrudt. Er det sådan et trick, sælgere har lært sig? At de taler uafbrudt? Indtil man bare siger ja tak til deres tilbud for at få fred? Ikke desto mindre, vi sagde ja tak til hans tilbud, og han kom og fik sat 3 nye vinduer op i stuen. De fungerer upåklageligt, og vi er glade for, at vi fik arbejdet gjort ret hurtigt. Vi kan jo opholde os i stuen uden, at det trækker ind. Det vil være rart en stormfuld efterårsdag. Vi har jo tænkt os at bruge sommerhuset hele året rundt. Mindst en eller to weekender om måneden.

Oprydning

Nu er vi så gået i gang med at smide skrammel ud. Der var en del møbler, som vi allerede har fået kørt på genbrugspladsen. Måske er der en eller anden person derude, som måske gerne vil have et af dem.

Det gamle køkkenudstyr har jeg pakket ned i kasser. Der er flere gamle tallerkener og et helt sæt bestik til 6 mennesker. Jeg har tænkt mig, at jeg vil køre på loppemarkedet og forsøge at sælge det. Der er også nogle gamle, hæslige (synes jeg) vaser og skåle. Du ved sådan nogle i grønt glas med kanter og blomsterrelieffer. De er måske noget værd. Ja, men så har den person, der køber dem på loppemarkedet, gjort et fund.

Velux som tagvinduer

Inde i værelset, hvor vi skal have sat en stor seng op, har jeg så set, at der er en fugtskade ved vinduet der. Så vi skal have fat i entreprenøren igen, så han kan skifte vinduet ud derinde. Det er vestvendt og modtager vind og regn. Noget af det gamle sengelinned, som lå i en kiste i huset, har jeg vasket og revet itu. Det bliver brugt som pudseklude. De nye vinduer – det er faktisk Velux tagvinduer – skal jo pudses en gang imellem. Og hvad er bedre til det end gamle klude, knofedt og sæbevand?