Du og din arbejdsgiver er blevet enige om, at du gerne må arbejde hjemmefra i et par dage hver uge. Det er du rigtig glad for. Det giver dig den frihed, du altid gerne ville have. Du får nemlig et par dage, hvor du selv kan bestemme, hvornår du er på arbejde. Du skal bare sørge for, at du får arbejdet gjort. Det har selvfølgelig nogle konsekvenser for dig: Den første er, at du lige skal til at etablere selvdisciplinen, der skal til, for at du kan få arbejdet gjort uden at blive forstyrret af familiemedlemmer, der lige vil have din mening om noget.

En rigtig arbejdsplads

Den anden er, at du skal have indrettet hjemmekontoret, så det faktisk er en arbejdsplads. Ikke et midlertidigt kontor, der er placeret spisestuen – eller inde i selve stuen. Nej, det skal helst været et rum, som du kan lukke døren til – og dermed fortælle alle andre i hjemmet, at nu er du på arbejde og ikke vil forstyrres. Hjemmekontoret er vigtigt at få indrettet godt og praktisk. Her får du forslag til, hvad du skal sørge for, at du har i dit hjemmekontor. Ud over din PC eller laptop, som du arbejder ved. Det første, du skal sørge for, er, at der er lys. Arbejde ved en skærm kræver lys. Dag, aften og nat.

God ergonomisk stol er vigtig

Det næste er, at du skal sørge for, at du får dig en rigtig god kontorstol. Du har siddet på en af spisebordsstolene, imens I var i lockdown, og du ved derfor godt, at sådan en er hård og bliver ubehagelig at sidde på efter nogle timers tid. Hvis jeg var dig, så ville jeg faktisk bruge penge på at finde en god ergonomisk kontorstol. Sådan en af de stole, der støtter dig i lænden og gerne også oppe ved skulderbladene. Det vigtigste er dog, at stolen støtter dig ved lænden. Det hjælper dig, nemlig til at finde den rigtige stilling at sidde i, når du arbejder i mange timer i træk. Det vil hjælpe dig til ikke at falde sammen i ryggen.

Vælg den bedste for dig

Der findes mange gode ergonomiske kontorstole på markedet. Nogle har hjul, så du kan nemt, kan rulle stolen frem og tilbage. Nogle har armlæn. Det kan være en hjælp med armlæn. Det er dog vigtigt, at du også kan indstille din stol i højden, så du sidder godt i den og samtidigt ikke kommer i karambolage med dit kontorbord. Du behøver ikke at investere i et hæve-sænke-bord, selvom det virkeligt også kan være rart at have. Det vigtige er, at du sidder ved dit bord, så du ikke bøjer i dine albuer i mere end højest en ret vinkel. Helst lidt mere åbent. Dette bevirker nemlig, at du ikke trækker dine skuldre op, og dermed begynder at spænde i skuldrene og nakken.

Nogle ergonomiske kontorstole kan vippe – og det er faktisk noget, du skal overveje. Det er nemlig ikke så godt for din krop at blive låst fast i en bestemt stilling. Ud over lys, kontorbord og en ergonomisk kontorstol vil du muligvis også have brug for reoler eller skuffer, så du kan holde styr på dine arkiver og papirer. Læs denne artikel for mere information.