Gennem en længere periode har det været fremme i både tv2 og på dba.dk, at de fleste hjem er plaget af lopper.  Langt de fleste af disse problemer skyldes katte, der tager disse bidende insekter med hjem.  Folk køber litervis af dråber til nakken og pipetter, hvor de stakkels katte og hunde må lide den tort, at leve med loppegift og anden insektgift for at ejerne kan slippe for at blive bidt.

Således er kattelopper blevet en landeplage, allerede fra det tidlige forår og henover sommeren, hvor de hopper og danser i både seng og stue.  Men de værst !  De bider.  De kan ofte være svære at se, da størrelsen er omtrent et knappenålshoved. Men ikke desto mindre, så kan man se, når man er blevet bidt op ad ben og på arme.

Det er nemlig ikke uset, at især lopper fra katte hellere end gerne vil ligge i din seng, selvom ingen andre vil.  Det er så den positive side af sagen.  Den negative side er, at man umuligt kan leve med et hus fyldt med skadedyr.  Derfor har vi sat os for at undersøge, om det virkelig også kan passe, at alt fra kattelopper til fuglelopper huserer i Danmark.

Den lokale skadedyrsbekæmpelse i Vejle, der dækker fra Kolding til Horsens fortæller, at der klart er noget om snakken.  Men som en indskudt bemærkning fortæller de også, at hjertens gerne deler ud af deres mange års erfaring med skadedyr i hjemmet, ligesom de også gerne vil sprøjte mod disse, så er der et aber dabei.

Langt de fleste af vore kunder er ofte enlige unge kvinder eller mødre.  Det er der i og for sig ikke noget galt med.  Men det betyder også, at de er dårlige betalere og vi sjældent kan hente vores penge hjem igen, da de er erklæret insolvente og derfor ikke har til hensigt at betale.  Det er en udfordring, fortæller den lokale skadedyrsbekæmper.

Han fortsætter:  Man kan ikke rengøre sig ud af et skadedyrsproblem, men det er klart, at hvis hygiejne ikke er i top, så man altid offer for skadedyr som sølvfisk, hvepse og væggelus.  Netop væggelus forveksler mange af vore kunder med lopper, da begge insekter bider om natten.  Men de er svære at finde i dagtimerne.  Så vi ser ofte, at vore kunder tror, at de har fået lopper.  Men i virkeligheden viser det sig at være væggelus, der kræver langt større ekspertise fra os.