Nu er det sådan, at manden her i huset er en, gør-det-selv type. Han elsker at lave alle reparationer, der er brug for selv. Og han har bare annekteret hele garagen og lavet den om til værksted. Her hænger alt hans håndværktøj fint på en væg. Og alle de forskellige el-værktøj, han har, står på hylder på den anden væg. Det er ret godt med sådan en mand i huset. Vi sparer en masse penge, som vi sikkert ellers skulle have haft fagmænd ud for at få repareret. Han klarer det meste. Undtagen det, han ikke må. Fx elinstallationer. I sådan nogle tilfælde skal vi have fat i en godkendt installatør. Det er ok.

Gaver til ham er nemt

Men det bedste ved, at han kan lave så mange ting, er, at jeg aldrig mangler idéer til hans fødselsdagsgave – eller julegave. Der er altid en eller anden dims, som han mangler. Om det er et stykke tilbehør til en af de maskiner, han har, eller om det er en ny skruetrækker, kan være fuldkommen ligegyldigt. Han bliver glad hver gang. Sidste jul fik han sådan nogle fine, profilformede læderskiver til en af de to vådslibere, han har. Han blev jublende glad for dem. Og jeg kan sommetider høre, at han sliber noget af sit værktøj med dem. Det er så fedt at vide, at han altid bliver glad, når han får noget, der har med værktøj at gøre.

Fast værktøjsleverandør

Men en gang imellem, så synes jeg faktisk, at han overdriver lidt med alt det der gør-det-selv og med værktøj fra https://www.dorchdanola.dk/ . Hvis han fx får en blød pakke, så siger han altid – inden han åbner den – at han håber, at det er et par nye arbejdsbukser. Du ved sådan nogle med reflekser på benene. Men når man så ved, at der er en pæn skjorte i pakken, så kan man godt blive lidt skuffet. Man ved jo, at han ikke bliver så glad for skjorten som han ellers ville være, hvis det var et par arbejdsbukser. Han vil aldrig sige, at han ikke er glad for en skjorte. Men det tager ligesom glæden ved at give gaven ned på et niveau, hvor man bliver lidt ked af det. Det gør jeg i hvert fald.

Næsten en fetish for værktøj

Jeg har prøvet at tale med ham om hans fetich med værktøj og alt, hvad der har det med DIY at gøre. Han siger, at det giver ham glæde og ro, når han har sine hænder fulde af træ, jern og værktøj. Jeg kan godt forstå ham. Hans arbejde er meget stressende, og naturligvis skal han have sit sted, hvor han kan finde ro og fred med sine gør det selv projekter. Det vil jeg ikke forhindre ham i. Men kunne han ikke også vise glæde ved fx at modtage en hvid skjorte i fødselsdagsgave. Han har jo også brug for dem – på sit job. Vi kan jo ikke alle sammen give ham forskelligt el-værktøj eller tilbehør til det, han har hvert år.

Han har lovet mig at skrive andre ting på sin ønskeseddel – og blive glad for det, han får, også selv om det ikke er værktøj.