Jeg har en hel del ting, som jeg gerne vil have gjort i haven, mens det stadig er sommer. Der er både de løbende opgaver, som egentlig skal gøres det meste af foråret og sommeren og så er der nogle enkeltstående opgaver, som også trænger til at blive taget hånd om.

Der er mange opgaver

Nogle af de løbende opgaver er sådan noget som at få græsset slået. I løbet af forsommeren og selve sommeren skal jeg vel egentlig gerne have plæneklipperen frem en gang om ugen – en gang hver anden uge kan måske gøre det med lidt god vilje. Men græsset har det altså med at blive ved med at gro. Uanset om jeg får det slået eller ej.

En anden opgave med græsplænen, er at få fjernet mos fra græsset. Med vores have skal vi nok regne med at gøre det et par gange i løbet af sommerperioden for at holde moset så nogenlunde i ave.

Og så er der lige historien med vores træterrasse. Den skal nok have træolie hvert andet år for at holde sig i pæn stand. Og det er altså en lidt større opgave da vi har henved 100 m2 træterrasse.

Vejret kom på tværs

Alle disse opgaver – inkl. maling af træterrassen – skulle vi altså have haft gang i henover sommeren. Men det er altså ikke meget, det er blevet til. Det har vores fantastiske danske sommervejr nemlig sat en god gedigen stopper for mange gange. Rigtig mange gange, hvor jeg havde planlagt, at nu skulle det altså være, nu skulle den og den opgave lige klares, så har det stået ned i tommetykke stråler fra en mørk og overskyet himmel.

Men sådan er det jo at bo i Danmark. Vejret kan man næsten aldrig rigtig regne med. Man kan i hvert fald ikke regne med, at det lige arter sig, som man bedst selv vil det. Man lærer nok at leve med det – men det er nu alligevel ikke altid så sjovt!