Jeg har virkeligt måttet indse, at jeg er meget glemsom. Virkeligt glemsom. Det er fjerde gang, at jeg har tilkaldt en låsesmed i løbet af de sidste 5 måneder. Så jeg har en rate, der hedder, at jeg glemmer mine nøgler mindst 1 gang om måneden.
Det er ikke godt. Jeg skal jo betale for at få min dør låst op, og de penge, som jeg har brugt indtil videre, kunne jeg faktisk godt have brugt på noget andet. Fx at betale en ekstra rate på mit studielån, eller på noget nyt tøj. Men sådan skal det åbenbart ikke være. Jeg må måske til at lære at leve med, at jeg er en fattig studerende, der ikke er velklædt!

At finde den billige

Men jeg har lært, hvordan jeg hurtigt finder en låsesmed, som kan komme. Jeg har nemlig adskillige telefonnumre til forskellige låsesmede i København og omegn. En står i mine kontakter, som ”Billig låsesmed”, en anden står som ”Låsesmed i København”, en tredje, står som ”Låsesmed på Frederiksberg”, en fjerde, står bare som ”Låsesmed”. Måske skal jeg gardere mig og finde på en ny titel til den femte: ”Hurtig låsesmed”, eller bare ”Låsesmeden”?

Husk nøglerne

På langt sigt kan jeg godt se, at det ikke holder. Jeg må simpelthen lære at huske nøglerne. Jeg har jo ikke brug for at få lavet et sikkerhedstjek eller at få skiftet låsene til min bolig. Jeg har bare brug for at lære at huske dem.
De ligger altid det samme sted, når jeg bliver låst ind. Nemlig på hylden i entréen. Og hvorfor kan jeg så ikke bare vænne mig til at række ud efter dem, inden jeg smækker mig ud? Jeg ved det virkeligt ikke. Måske har det noget at gøre med, at jeg har hænderne fulde, når jeg går? I den ene hånd har jeg en kop varm kaffe i min termokop, og i den anden har jeg min taske med lap top og forskellige ting til kontoret. Og når jeg smækker mig ude, så foregår det jo ved, at jeg bare trækker døren til med benet, så den lukker af sig selv.

Sandhedens øjeblik

Og i det øjeblik, jeg hører, at døren er lukket, kommer jeg i tanke om, hvor nøglerne er.

Hvorfor kan jeg ikke lære at lægge nøglerne ned i min taske? Fordi det er hammerirriterende at stå der og rode i tasken efter dem, når jeg er kommet hjem efter arbejde.

Hvorfor lægger jeg dem så ikke i bukserne? Fordi jeg skifter tøj hver dag. Og jeg har oplevet, at vaskemaskinen gik itu, fordi jeg havde glemt at tage nøglerne op af en lomme. Så det, skal jeg ikke nyde, noget af.

Jeg ser virkeligt ikke anden udvej, end at jeg må hænge min hoveddørsnøgle om halsen. Ligesom et nøglebarn. Det er et personligt nederlag. Men det er måske den lektion, jeg skal igennem. Nu skal jeg i første omgang vente i 30 minutter på, at låsesmeden kommer. Og så skal jeg stille et regnskab op for mange penge, det har kostet mig ind til videre. Måske jeg bør kigge nærmere på et decideret nøgleskab a la dette: https://justmore.dk/noegleskabe