Mange tror, at det er nærmest en dans på roser at være bygherre på et byggeprojekt. Man klasker lige nogle bygninger ⓘ op, sælger dem og tjener kassen. Sådan er det langt fra! Faktisk er der så mange regler, forskrifter og servitutter alle steder, at det er nærmest umuligt at komme nogen vegne uden en landinspektør tilknyttet mere eller mindre permanent. Sådan er det bare – og da vi sidste år skulle i gang med et projekt med at få bygget 4 udlejningsboliger, måtte vi faktisk selv udfærdige og levere en lokalplan!

Lokalplan med hjælp

Ja, den er god nok! Vi købte grunden, og da vi så skulle i gang med en dialog med kommunen, var deres første respons, at vi selv skulle udfærdige en færdig lokalplan for området, før de overhovedet ville se på en ansøgning om byggetilladelse. Sådan er det bare nu om dage i mange kommuner.

Heldigvis har vi et forrygende godt samarbejde med Landmålercompagniet, der holder til i Tylstrup, så der var ingen anden vej end at bede dem tage den opgave. Det gjorde de så, og de forestod opmålingerne, dokumentation og faktisk også udfærdigelse af en samlet lokalplan for området, som vi så kunne indlevere til kommunen.

Efter den omgang skulle vi stille med en detaljeret opmåling til fastlæggelse af en situiationsplan – den slags kan du læse om her: http://landmaalercompagniet.dk/detaljeret-opmaaling/

Nu skal jeg ikke trætte dig en hel masse med alt for mange detaljer – i stedet vil jeg blot sige, at vi fik alle tilladelser hjem, og at vi bare ikke kunne have gjort det uden hjælp fra de dygtige landmålere!

Bureaukrati

Vi er jo praktikere og byggefolk, og for os er det altså nogle gange svært at forstå det tunge system, der føles, som om det er noget, vi skal kæmpe mod i stedet for noget, der skal understøtte os og udviklingen generelt.

Uden et mellemled som de kære landinspektører, der forstår og kender reglerne til bunds, ville vi nok aldrig kunne gennemføre vores projekter.