Det er en vidunderlig sensommeraften. Det er lunt. Solen går ganske langsomt ned. Vi sidder på terrassen og nyder udsigten ned til stranden. Her er rart. I det fjerne kan jeg høre en hund gø. Den er ret ophidset. På et tidspunkt bliver den vel træt af at høre sig selv gø. Jeg går ind i køkkenet og henter den kande med sangria, som jeg lavede i formiddags. Vi skal have et glas sangria, inden vores venner kommer. Vi inviterede dem sådan helt impulsivt, fordi jeg var kommet til at tage 4 i stedet for 2 bøffer op fra fryseren. Heldigvis havde de ikke andre ting på deres program.

Hun var lettet

Faktisk var hun ret lettet over ikke at skulle stå for madlavningen, så det var jo helt super, at vi inviterede dem. Måske skal jeg også byde på et glas god dansk rom? Grillen er tændt. Kødet er marineret. Salaten er klar, og jeg har lige fået de hjemmebagte flutes i ovnen. En simpel, typisk dansk sommermiddag: Grillet kød med salat og flutes. Jeg har fundet en god flaske rødvin. Den står og ilter, så aromaen kan komme helt frem.

Tager de to glas sangria, jeg har skænket op med ud på terrassen. Min mand nipper til sit glas. Nyder den kølige drink. Siger intet. Ser bare ud over landskabet. Han tænker. Jeg kan altid se det på ham. Han tænker over, hvad der er sket her i løbet af sommeren. Vi har været på ferie i Spanien – det var der, vi lærte, hvordan sangria skal smage. Og jeg fik da også en lokal sangriaopskrift med mig hjem. Vi har også fået den dårlige nyhed, at min mands mor er syg. Lægerne vil gøre, hvad de kan, for at hun får et smertefrit forløb. Men det går én vej. Det ved vi. Vi har også fået en god nyhed: Min lillebror skal være far for 2. gang. Han glæder sig. Vi er glade på hans vegne.

Han tænker på arbejde

Men det er ikke det, min mand tænker på. Han tænker på sit arbejde. Når ferien er slut på mandag, starter han på et nyt job. Han mener, at det er drømmejobbet. Men jeg kan mærke på ham, at han også er nervøs. Og ja, det er et stort pres at være under, når man skifter job. Kan man leve op til forventningerne? Har man selv de rigtige forventninger? Jeg bøjer mig over imod ham og hvisker til ham, at han gerne må finde sit søde smil frem. Det skal nok gå godt alt sammen. Der er gode ting, der er ikke så gode ting i vores liv. Vi skal bare nyde det. Leve med det gode og det mindre gode.

Han smiler tilbage til mig. Tager endnu en slurk af sin sangria. Rejser sig og går ind og sætter noget god musik på. Det ringer på døren. Vores venner er kommet. De har taget en flaske rødvin med. Vi sætter os alle 4 på terrassen, og jeg serverer sangria som velkomstdrink til os alle. Vi skåler og hilser på hinanden. Er glade for at se hinanden igen efter en lang sommer.